Oldal tetejére
Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum

Gyerekszáj: a 15 legviccesebb tévedés a szexről

Egy utolsó körre még visszatérünk a szexuális tévhitekhez, mert kutakodás közben annyi vicces történettel találkoztunk, hogy nem mehettünk el a legjobb témakör mellett: milyennek képzelték a mostani felnőttek gyerekként a szexet? Ezúttal néhányat már kommentálni sem tudtunk, annyira jók.

AZ 5 LEGHÉTKÖZNAPIBB SZEXBALESET

Egyszerű, hétköznapi botlások, melyek a legintimebb pillanatokat is eltörik. Szexbalesetek kapcsán legtöbbször a láncfűrészre csatolt vagy ütvefúróra erősített dildóról, az óvszerbe fulladt angol férfiről és más extrém példákról olvasni. A statisztikák szerint ugyanakkor minden harmadik ember szenvedett már valamilyen sérülést szex közben, így mi most az előzőeknél triviálisabb, ám sokkal gyakoribb malőröket járjuk körbe.

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során
Az talán senki számára nem új információ, hogy az idő előrehaladtával a test változik. Gyakorlatilag minden porcikánk.

Implantáció

Implantáció - Protézis beültetés
 
Kedves Uram!
 

Mint a gyógyítás más területén, így a potenciazavarok kezelésénél is a kiváltó ok függvényében kell kiválasztani a kezelési módszert. Ez azt jelenti, ha férfiklimakszos panaszok, vagy csökkent tesztoszteron szint áll a háttérben, úgy hormonpótlással kell kezelnünk a pácienst, ami szájon át szedhető tesztoszteron tartalmú kapszula formájában valósítható meg.
 
Ha beidegződési zavar okozza a merevedés hiányát, akkor a gyógyszertári forgalomban lévő merevedést segítő gyógyszerek, majd a péniszbe adott merevedést biztosító injekciós kezelés a járható út. Viszont, ha vérkeringési probléma okozza, akkor a műtétek közül kell válogatnunk.
 
A péniszprotézis implantáció kiváltó oka:


A péniszprotézis implantáció életkori megoszlása:
 

Pénisz protézis (szilikon betét) beültetés
 
Kérem, várjon!

 
Ne hagyja abba azonnal az oldal olvasását a protézis szó hallatán! Sajnos a köznyelvben a protézis szó úgy érthető, hogy "mű testrész", pl.: végtagprotézis, fogprotézis. A péniszprotézis ennek a szöges ellentéte. Ez a pénisz barlangos testeibe műtét során beültetésre kerülő, speciálisan erre a célra kifejlesztett szilikon-dacron "szerkezet", mely a pénisz eredeti alakját megőrzi, kívülről nem észrevehető.
 
Tulajdonosának éppen úgy van "kéjérzete" és magömlése a közösülés során, mint normális körülmények között, ha megfelelő merevedése lenne. A beavatatlan szexuális partner nem is szerez róla tudomást.
 
Tehát biztosítja azt az egyetlen dolgot, ami jelenleg hiányzik, a merevedést, mert a szexuális kapcsolathoz ezen kívül nemi vágy, magömlés és kéjérzet is hozzátartozik, de ezek megvannak.
 
Talán a leglényegesebb: a szexuális partnert egy kulturált kapcsolat során ki kell elégíteni, és ezt csak megfelelő erekcióval lehet.
 
A következőben szólunk a műtét indikációjáról, azt követően pedig a protézis elhelyezéséről, és a különböző protézis típusokról.

Protézis típusok:

Jelenleg három fő csoportja van a protéziseknek.

"Rugalmas protézis"

A két barlangos testet kitöltő két szilikon rúd (cilinder). A péniszt állandó merev állapotban tartja, de mint nevében szerepel, rugalmassága folytán a nadrágot ráhúzva elfektethető, de szabadon hagyva merev állapotba kerül.
 

Előnye:

 • Egyszerű műtéti technika.
 • Viszonylag alacsony ára.
 • Műtét után rövid idő alatt panaszmentesség.
 • Műtéti metszés nem látható a gyógyulás után.
Hátránya:
 • Szabadon hagyva a hasfallal derékszöget zár be.
 • Rugalmassága folytán állandó merev állapotban tartja a péniszt.
"Merevített" protézisek

A két szilikon "cilinder" ezüst vagy acél sodronnyal van a belsejében merevítve. A péniszt állandóan merev állapotban tartja, de a merevítés folytán kiegyenesíthető, le és oldalra hajlítható, és ezt az állapotot meg is tartja. Nem törekszik kiegyenesedésre, így nadrágban nem is látható. Kiegyenesítve, közösülésre kész állapotba hozva igen stabil, nem billen oldalra.
 

 

Előnye:

 • Egyszerű műtéti technika (megegyezik a rugalmas protézissel).
 • Igen stabil merevedés
 • Műtéti metszés nem látható a gyógyulás után.
 • Lehajtható, oldalra hajtható, és ezt a pozíciót megtartja.
Hátránya:
 • Állandó merev állapotban tartja a péniszt.
 • Panaszmentesség 4-6 héttel a műtét után.

Hidraulikus (folyadékpumpás) protézisek:

A legmagasabb technikai színvonalon gyártott (USA) hidraulikus rendszer. Biztosítani tudja az elernyedt állapotot és a folyadék néhány pumpálás után a teljes merevséget is. A hidraulikának több megoldása is ismert, de közös bennük, hogy a merevedést a protézisen belüli folyadék elrejtett pumpa segítségével történő áramoltatásával hozható létre. Előnye:

 • A legélettanibb megoldás.
 • A cilinder leereszthető és teljesen felpumpálható.
Hátránya:
 • Meglehetősen magas ár.
 • Speciális műtéti technika és felszerelés.
Mellékhatások:

Mint minden műtétnek, így a péniszprotézis beültetésnek is lehetnek nem kívánt mellékhatásai, melyek elenyésző számúak, de a teljesség kedvéért szólni kell róluk. Bár a protézis anyagát a szervezet nem ismeri fel idegen anyagként - ezért nem is törekszik annak eltávolítására, - mégis előfordulhat kilökődés. Felléphet műtét utáni gyulladás, mely a protézis eltávolításával jár, de a gyulladás megszűnte után ismét beültethető. Elhanyagolt cukorbetegség esetén hosszabb sebgyógyulásra lehet számítani. Az észlelt mellékhatások a műtéti szám 5-6%-ában fordul elő.
 

Figyelem!
A pénisz protézis implantáció nem esztétikai műtét, ezért nem kívánságra végezzük el.
Protézis implantációra a szakma szabályai szerint akkor van szükség, ha más egyszerűbb módszerrel nem oldható meg a probléma. (gyógyszeres kezelés, esetleg injekciós kezelés)
Protézis implantációval méretet növelni nem lehet, nem is azt a célt szolgálja. Az implantátum a merevedést biztosítja.