Oldal tetejére
Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum

Gyerekszáj: a 15 legviccesebb tévedés a szexről

Egy utolsó körre még visszatérünk a szexuális tévhitekhez, mert kutakodás közben annyi vicces történettel találkoztunk, hogy nem mehettünk el a legjobb témakör mellett: milyennek képzelték a mostani felnőttek gyerekként a szexet? Ezúttal néhányat már kommentálni sem tudtunk, annyira jók.

AZ 5 LEGHÉTKÖZNAPIBB SZEXBALESET

Egyszerű, hétköznapi botlások, melyek a legintimebb pillanatokat is eltörik. Szexbalesetek kapcsán legtöbbször a láncfűrészre csatolt vagy ütvefúróra erősített dildóról, az óvszerbe fulladt angol férfiről és más extrém példákról olvasni. A statisztikák szerint ugyanakkor minden harmadik ember szenvedett már valamilyen sérülést szex közben, így mi most az előzőeknél triviálisabb, ám sokkal gyakoribb malőröket járjuk körbe.

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során
Az talán senki számára nem új információ, hogy az idő előrehaladtával a test változik. Gyakorlatilag minden porcikánk.

A here hydrokele

A here betegségei : Hydrokele (vízsérv)

A heregyulladásokat, melyekről a későbbiekben szólunk, egyértelművé teszi a magas láz, gyakran hidegrázás, és az igen heves fájdalom. A nem gyulladásos megbetegedések egymástól való elkülönítése sokszor nem problémamentes, de igen lényeges a további kezelés szempontjából. Hydrokele: A here burkai között bizonyos mennyiségű folyadék mindig található, mely a hereburkok folyadékkiválasztó és visszaszívó képességével magyarázható. Ha a folyadék valamely okból nem szívódik vissza, úgy felszaporodik a hereburkok között, akár emberfej nagyságúra is nőhet. Ez a hydrokele. Megelőző gyulladásos betegségek (here, mellékheregyulladás) után is kialakulhat az elvezető járatok hegesedése miatt. Jellemzője az igen lassú növekedés, amely hónapokig, sőt évekig is eltarthat. Az esetek döntő többségében teljesen fájdalmatlan, még tapintásra, nyomásra sem érzékeny. A túl nagyra nőtt hydrokele esztétikai problémát jelent, súlya és mérete miatt akár a járást is nehezítheti. Elkülönítő diagnózis:

  • heresérvtől, ez esetben a herezacskót a lágyékcsatornán kitüremkedő belek töltik ki.
  • varikokelétől (herevisszér), ekkor a here körül kanyargós, megvastagodott vénakötegek tapinthatók, leginkább csak álló helyzetben és hasprés hatására
  • hereráktól, ami a herének vagy egy részének az általában lassú fájdalmatlan növekedése, ami az egyik legrosszabb indulatú daganat, mely korán képez áttéteket a gerinc melletti nyirokcsomókban.
Ez az a betegség, ami miatt bármiféle here megnagyobbodást észlelünk, urológus szakorvoshoz kell fordulnunk, mert lehet, hogy egy ártalmatlan hydrokelével, de lehet, hogy ha korán felismerjük, még gyógyítható hererákkal állunk szemben.

Kezelése:
Megkísérelhető a folyadék lebocsájtása injekciós tűn keresztül. Ez mindig csak átmeneti megoldás, mert újratelítődik. Végleges megoldás a műtét, mely az urológiában rutin kisműtétnek számít.