Oldal tetejére
Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum

Gyerekszáj: a 15 legviccesebb tévedés a szexről

Egy utolsó körre még visszatérünk a szexuális tévhitekhez, mert kutakodás közben annyi vicces történettel találkoztunk, hogy nem mehettünk el a legjobb témakör mellett: milyennek képzelték a mostani felnőttek gyerekként a szexet? Ezúttal néhányat már kommentálni sem tudtunk, annyira jók.

AZ 5 LEGHÉTKÖZNAPIBB SZEXBALESET

Egyszerű, hétköznapi botlások, melyek a legintimebb pillanatokat is eltörik. Szexbalesetek kapcsán legtöbbször a láncfűrészre csatolt vagy ütvefúróra erősített dildóról, az óvszerbe fulladt angol férfiről és más extrém példákról olvasni. A statisztikák szerint ugyanakkor minden harmadik ember szenvedett már valamilyen sérülést szex közben, így mi most az előzőeknél triviálisabb, ám sokkal gyakoribb malőröket járjuk körbe.

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során
Az talán senki számára nem új információ, hogy az idő előrehaladtával a test változik. Gyakorlatilag minden porcikánk.

Nem bakteriális prosztata gyulladás (Prosztatizmus, prosztatodynia)

Az előző részben foglalkoztunk a kórokozók által okozta prosztatagyulladással, mely az egyik leggyakoribb férfiakat érintő makacs megbetegedés.
 
A betegség, bár nehezen kezelhető, de az okot legtöbbször sikerül tisztázni, és a kimutatott kórokozót, baktériumot, gombát vagy az élősködő trichomonászt ill. ezek vegyes előfordulását célzottan tudjuk kezelni, bár a beteg és orvosa részéről egyaránt türelmet igényel.
 
A nem bakteriális prosztatagyulladás összefoglaló név, és az esetek döntő többségében ismeretlen eredetű prosztata gyulladást jelent.
 
Betegeink a panaszuk elmondásakor általában leírják egy prosztata gyulladás szinte összes tünetét. Panaszkodnak vizelési nehézségről, alhasi nyomó érzésről, gáttáji szorításról.
 
A panaszok kikérdezése után végzett prosztata vizsgálat, és annak mirigyváladékának mikroszkópos vizsgálata viszont kórokozót, fehérvérsejtet nem mutat és a baktériumtenyésztés is legtöbbször negatív eredményű.
 
Tehát produkálja a bakteriális prosztatagyulladás tüneteit, de kórokozó nem mutatható ki, a jelenleg ismert vizsgálati módszerekkel.
 
Kórelőzményben sokszor szerepel valódi prosztatagyulladás, ezért egyes kutatók kóroki tényezőnek a gyulladás okozta hegesedéseket és azok az idegsejtekre gyakorolt nyomását tartják.
 
Mások a prosztata vizsgálatkor észlelt feszes váladékkal teli prosztatát okolják, és prosztata ürülési nehézséget és ezáltal a feszülést látják bűnösnek.
 
Az igazság valószínű mindkettőhöz közel áll.
 
Speciális formája, amikor a prosztatán áthaladó húgycsőszakasz elmerevedik és a hólyagzáró izmok működési zavara lép fel, és szintén hasonló kellemetlen panaszokkal jár.
 
A nem bakteriális prosztata gyulladás kezelése hosszadalmas.
 
  •     Antibiotikus kezelést nem igényel.
  •     Prosztata kímélő életmódot kell folytatni (szeszesital és erős fűszerek tilalma)
  •     Hasznos a meleg fürdők rendszeres alkalmazása
  •     Gyulladáscsökkentő gyógyszerek hosszú távú szedése