Oldal tetejére
Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum

Gyerekszáj: a 15 legviccesebb tévedés a szexről

Egy utolsó körre még visszatérünk a szexuális tévhitekhez, mert kutakodás közben annyi vicces történettel találkoztunk, hogy nem mehettünk el a legjobb témakör mellett: milyennek képzelték a mostani felnőttek gyerekként a szexet? Ezúttal néhányat már kommentálni sem tudtunk, annyira jók.

AZ 5 LEGHÉTKÖZNAPIBB SZEXBALESET

Egyszerű, hétköznapi botlások, melyek a legintimebb pillanatokat is eltörik. Szexbalesetek kapcsán legtöbbször a láncfűrészre csatolt vagy ütvefúróra erősített dildóról, az óvszerbe fulladt angol férfiről és más extrém példákról olvasni. A statisztikák szerint ugyanakkor minden harmadik ember szenvedett már valamilyen sérülést szex közben, így mi most az előzőeknél triviálisabb, ám sokkal gyakoribb malőröket járjuk körbe.

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során
Az talán senki számára nem új információ, hogy az idő előrehaladtával a test változik. Gyakorlatilag minden porcikánk.

Bakteriális prosztata gyulladás - Prosztatitisz

A középkorú felnőtt férfiak egyik leggyakoribb húgyivarszervi megbetegedése. A betegek 25-3o%-ában felfedezhető a prosztata gyulladás valamely válfaja.

Az ettől szenvedő betegek igen különböző panaszokról tesznek említést. Okozhat nagyon sok panaszt is, és lehet alig észrevehető, és csak esetleges góckutatás világít rá.

Heveny prosztatagyulladás
 
A páciens igen súlyos beteg benyomását kelti. Tünetei között szerepel a hidegrázás, magas láz, rossz közérzet, elesettség, fájdalmas gyakori vizelés, vagy vizelési képtelenség. Rektálisan vizsgálva a prosztata igen fájdalmas, megnagyobbodott főtt tészta tapintású (az ujj benyomatát megtartja).

Kezelésénél fontos az ágynyugalom, lázcsillapítás, azonnali széles spektrumú majd célzott antibiotikus kezelés.

Vizelési képtelenség esetén a hólyag szeméremcsont feletti szúr csapolása a követendő út.  Időben nem kezelt, vagy fel nem ismert heveny bakteriális prosztatagyulladás prosztata tályogba mehet át.

Erre hajlamosak a cukorbetegek, az immunsupresszív kezelésen átesettek, valamint a rossz egészségi állapotban lévők.

Ez esetben sor kerülhet a tályog megnyitására is az előbb említett kezelések mellett.

Idült prosztatagyulladás

A panaszok általában nem súlyosak. A beteg alhasi fájdalmakról, gáti nyomásérzésről, deréktájba sugárzó panaszokról, gyakori vizelésről számol be.

Kialakulhat heveny prosztatagyulladás után, húgycsövön keresztül is, fertőződhet nemi érintkezés útján.

Kerülhetnek a prosztatába kórokozók a vér és a nyirokáram útján is. Nem ritka katéterezés vagy húgycső ill. hólyagtükrözés után. Kezelése hosszú, fáradságos lehet betegnek, orvosnak egyaránt.

Mivel a prosztata mirigyes szerv, ezért a járatokban lévő baktériumokhoz a gyógyszerek nehezen férnek hozzá.

Lényeges a prosztata kímélő életmód: kevés ülés, kerékpározás tilalma, kerülni kell a fűszeres ételeket és tömény alkoholt. Széles spektrumú ill. célzott antibiotikus kezelést kell alkalmazni, gyulladáscsökkentőket kell szedni a betegnek.

Mindenekelőtt elmondható, hogy időbeni észleléskor is hónapokig tartó, vissza-visszatérő panasz, mely sok türelmet igényel a betegtől, orvosától is.