Oldal tetejére
Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum

Gyerekszáj: a 15 legviccesebb tévedés a szexről

Egy utolsó körre még visszatérünk a szexuális tévhitekhez, mert kutakodás közben annyi vicces történettel találkoztunk, hogy nem mehettünk el a legjobb témakör mellett: milyennek képzelték a mostani felnőttek gyerekként a szexet? Ezúttal néhányat már kommentálni sem tudtunk, annyira jók.

AZ 5 LEGHÉTKÖZNAPIBB SZEXBALESET

Egyszerű, hétköznapi botlások, melyek a legintimebb pillanatokat is eltörik. Szexbalesetek kapcsán legtöbbször a láncfűrészre csatolt vagy ütvefúróra erősített dildóról, az óvszerbe fulladt angol férfiről és más extrém példákról olvasni. A statisztikák szerint ugyanakkor minden harmadik ember szenvedett már valamilyen sérülést szex közben, így mi most az előzőeknél triviálisabb, ám sokkal gyakoribb malőröket járjuk körbe.

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során
Az talán senki számára nem új információ, hogy az idő előrehaladtával a test változik. Gyakorlatilag minden porcikánk.

Priapizmus

Fájdalmas, hosszan (napokig) tartó erekció, mely szexuális tevékenységgel nem függ össze. A betegség neve mitológiai eredetű. Priapos a termékenység férfi istene, aki a férfiasságnak megszakítás nélkül birtokában volt, Aphrodité és Dionysos (Vénusz és Bacchus) közös gyermeke.
A betegség két életkori csoportban észlelhető: Első csoport: gyermekek 5-10 éves életkora, haemophiliához vagy daganatos betegséghez kötődik. Második csoport: a 20-50 éves korosztály, akiknél sokszor az eredet nem ismert, de közös bennük, hogy míg normális erekciókor az artériás beáramlás dominál, addig priapizmusnál a vénás elvezetés akadályoztatott.
 
A beteg minél később kerül orvoshoz, a gyógyítás annál nehezebb, de szinte mindig műtéti megoldást igényel. A műtétek során a cél mindig a vérelvezetés biztosítása. Sajnos, a barlangos test elhegesedése miatt a merevedés később műtéti úton beültetett protézissel (szilikon betét) oldható meg. A téma aktualitását az adja, hogy napjainkban megoldhatóvá vált az impotencia kezelése, és ha a háttérben nem szervi probléma áll, úgy az egyikkezelési mód, a barlangos testbe adott injekció, melynek otthoni használatára a beteget be is tanítjuk. Ha fegyelmezetlenségből túladagolja, az eredmény priapizmus. Ezért, ha megtörtént, úgy 4-6 órán belül urológushoz kell fordulnia a páciensnek. Ez esetben ez elleninjekcióval megoldható.
 
Hosszú, kínos várakozás elteltével azonban már csak a fent leírt módokon. Az efféle gyógyszer okozta mellékhatást hivatott elkerülni a nemrég nálunk is forgalomba került kék tabletta, melynek priapizmust okozó mellékhatásával ez ideig nem találkoztam.