Oldal tetejére
Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum

Gyerekszáj: a 15 legviccesebb tévedés a szexről

Egy utolsó körre még visszatérünk a szexuális tévhitekhez, mert kutakodás közben annyi vicces történettel találkoztunk, hogy nem mehettünk el a legjobb témakör mellett: milyennek képzelték a mostani felnőttek gyerekként a szexet? Ezúttal néhányat már kommentálni sem tudtunk, annyira jók.

AZ 5 LEGHÉTKÖZNAPIBB SZEXBALESET

Egyszerű, hétköznapi botlások, melyek a legintimebb pillanatokat is eltörik. Szexbalesetek kapcsán legtöbbször a láncfűrészre csatolt vagy ütvefúróra erősített dildóról, az óvszerbe fulladt angol férfiről és más extrém példákról olvasni. A statisztikák szerint ugyanakkor minden harmadik ember szenvedett már valamilyen sérülést szex közben, így mi most az előzőeknél triviálisabb, ám sokkal gyakoribb malőröket járjuk körbe.

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során
Az talán senki számára nem új információ, hogy az idő előrehaladtával a test változik. Gyakorlatilag minden porcikánk.

Ejakuláció praecox — korai magömlés

Ejakuláció praecox (korai magömlés) A korai magömlés eléggé képlékenyen értelmezhető fogalom, mert viszonylagos. Tudniillik a magömlés korábban következik be, mint hogy a partner orgazmushoz jutott volna. Ebből is látszik, hogy egy percek alatt bekövetkező magömlés sem okoz semmi fennakadást a kapcsolatban, amennyiben a partnernek ez idő alatt orgazmusa volt, és egy hosszú idő után bekövetkező ejakulátió is lehet az adott partnerhez képest korai, ha annak orgazmusa később következik be. Egy barátom szájából hallottam egy nagyon találó megfogalmazást. Szerinte az elvárások a férfiakkal szemben olyanok, mintha egy pár elmenne vacsorázni, a vacsorát egy időben fejezzék be, egyidejűleg emésszék meg az ételt és ezek után szükségleteiket is egyszerre végezzék. A tréfát félretéve azonban tényleg létezik korai magömlés, aminek a legsúlyosabb formája az ejakulátió ante portas (magömlés a kapu előtt), amikor a hüvelybe történő behatolás előtt következik be a magömlés. A korai magömlést, amikor az ejakulátió néhány másodperctől, néhány percen belül bekövetkezik, általában két csoportba osztjuk. Az egyik az, amikor mindig volt, a másik a kialakult. A folyamat megértéséhez tudni kell, hogy a magömlés a makknak (hímvessző feje) a mechanikus ingerlésének hatására következik be, ez akár merevedés hiányában vagy részleges merevedés esetén is bekövetkezhet felfokozott ingerületi állapot hatására. Az utólag kialakult korai magömlés sokszor a kezdődő merevedési zavarhoz társul. Ilyenkor a páciens a gyengülő merevedést egy fokozott koncentrációval próbálja fenntartani ill. erősíteni, és erre a felfokozott ingerületi állapot hatására következik be hamarább a magömlés.
 
Okok:
 
Pszichés okok:

 
  •     Beidegzési zavar (fokozott ingerállapot)
  •     Gyulladások (prostata, ondóhólyag gyulladás)
 
 
Kezelés:
 
Ha gyulladásos tünetekkel állunk szemben, akkor értelemszerűen azt kell kezelni, és ezek elmúltával a magömlés ideje is normalizálódik. Ha a fent említett módon kezdődő potenciazavar okozza, akkor a potenciazavart kell kezelni. Ez manapság tökéletesen megoldható. Nehezebb a helyzet a mindig is volt korai magömléssel, mert az idegrendszer erre van beállítva. Ilyenkor is több lehetőség adódik. Az egyik az ingerület csökkentése. Ez történhet óvszerrel is, mivel az csökkenti a makkot ért ingerek intenzitását, valamint történhet érzéstelenítő krémek ill. spray-ok használatával. A közösülés előtt érzéstelenített makk nem továbbítja a fizikai ingereket, ezért a válasz (magömlés) sem érkezik meg, csak később, a hatás multával. Továbbá vannak kevés mellékhatással bíró szorongásoldó gyógyszerek, melyeket enyhe depresszióban használnak hangulatjavítónak. Ezeknek ismert mellékes hatása a magömlés idejének kitolása. A magömlés idejének kitolására, ill. a merevedés további fenntartására igen jól beváltak a potenciazavar kezelésére használt eljárások, injekciós barlangostest kezelések ill. a közismert gyógyszertárban kapható,valóban hatásos potencia javító tabletták.