Oldal tetejére
Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum

Gyerekszáj: a 15 legviccesebb tévedés a szexről

Egy utolsó körre még visszatérünk a szexuális tévhitekhez, mert kutakodás közben annyi vicces történettel találkoztunk, hogy nem mehettünk el a legjobb témakör mellett: milyennek képzelték a mostani felnőttek gyerekként a szexet? Ezúttal néhányat már kommentálni sem tudtunk, annyira jók.

AZ 5 LEGHÉTKÖZNAPIBB SZEXBALESET

Egyszerű, hétköznapi botlások, melyek a legintimebb pillanatokat is eltörik. Szexbalesetek kapcsán legtöbbször a láncfűrészre csatolt vagy ütvefúróra erősített dildóról, az óvszerbe fulladt angol férfiről és más extrém példákról olvasni. A statisztikák szerint ugyanakkor minden harmadik ember szenvedett már valamilyen sérülést szex közben, így mi most az előzőeknél triviálisabb, ám sokkal gyakoribb malőröket járjuk körbe.

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során
Az talán senki számára nem új információ, hogy az idő előrehaladtával a test változik. Gyakorlatilag minden porcikánk.

Herecsavarodás

Herecsavarodás - Torsió testis A herevezeték, melyben a herét ellátó erek, idegek, nyirokvezetékek futnak, egy viszonylag szabadon mozgó 15-20 cm hosszú ujjnyi vastagságú képlet. A hasüregből indul, a lágyékcsatornán halad végig, és a herében ér véget. Mivel a here is a burkai között viszonylag szabadon mozgó szerv, ezért előfordulhat ennek megcsavarodása hosszanti tengelye körül. Minden esetben külső mechanikus behatásra alakul ki. Többségében gyerekek ill. fiatal férfiak betegsége. Vannak tipikus mozdulatok, amik előidézhetik. Ilyenek a kerékpározás, a medencébe való talpas ugrás és minden a herét érő hirtelen mozdulat előidézheti. A csavarodás miatt elszorulnak a here artériái és vénái, egyszóval megszűnik ill. jelentősen romlik a vérellátása, huzamosabb fennállása a here elhalásához vezet.
 
Elkülönítő diagnózis:
 
  • Heregyulladástól, mely lassan kialakuló és lázzal jár
  • Hereráktól, mely fájdalmatlan kemény csomó a hereállományban
  • Varikokelétol (herevisszértol) vénás érgomolyagok
  • Hydrokelétol (here vízsérv) lassan kialakuló fájdalmatlan vízburok a here körül
 
 
Therápia:
 
Felhívja rá a figyelmet az a tényező, hogy hirtelen kezdődik, és éles fájdalommal jár. Gyanúja esetén azonnal a legközelebbi urológiai fekvőbeteg osztályt kell felkeresni, mert ha 4-6 órán belül nem kerül megoldásra a torsió, úgy a here elhal. Szerencsés esetben kézzel visszafordítható, de azt követően néhány héten belül a herét viszonylag egyszerű, kis műtéttel rögzíteni kell, hogy a későbbiekben ne fordulhasson elő csavarodás. az esetek többségében azonban műtéti feltárásra van szükség, és ilyenkor a here visszaforgatását egybe kell kötni a rögzítő műtéttel.