Oldal tetejére
Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum

Gyerekszáj: a 15 legviccesebb tévedés a szexről

Egy utolsó körre még visszatérünk a szexuális tévhitekhez, mert kutakodás közben annyi vicces történettel találkoztunk, hogy nem mehettünk el a legjobb témakör mellett: milyennek képzelték a mostani felnőttek gyerekként a szexet? Ezúttal néhányat már kommentálni sem tudtunk, annyira jók.

AZ 5 LEGHÉTKÖZNAPIBB SZEXBALESET

Egyszerű, hétköznapi botlások, melyek a legintimebb pillanatokat is eltörik. Szexbalesetek kapcsán legtöbbször a láncfűrészre csatolt vagy ütvefúróra erősített dildóról, az óvszerbe fulladt angol férfiről és más extrém példákról olvasni. A statisztikák szerint ugyanakkor minden harmadik ember szenvedett már valamilyen sérülést szex közben, így mi most az előzőeknél triviálisabb, ám sokkal gyakoribb malőröket járjuk körbe.

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során

5 számottevő változás, ami megtörténik a pénisszel az öregedés során
Az talán senki számára nem új információ, hogy az idő előrehaladtával a test változik. Gyakorlatilag minden porcikánk.

Fitymaszűkület

Fitymaszűkület (Phimosis) Most néhány részben beszéljünk a közösülést nehezítő, ill. lehetetlenné tevő tényezőkről. Ezek egyike a felnőttkori fitymaszűkület, ami lehet veleszületett és szerzett. Enyhébb esetben a bőr a makkról még visszahúzható, de igen feszes, és gyakran heges gyűrű szorítja el a makkot. Ez fájdalmas, gyakran a feszülés miatt a bőr elrepedezik, visszatérő gyulladások forrása. Ennél súlyosabb, amikor a bőr olyan szűk, hogy nem húzódik a makk mögé. Extrém esetben a tűszúrásnyira beszűkült bőr nyílásán a vizelet is nehezen távozik. A szűkület miatt a fityma alatt felgyülemlő váladék állandó gyulladást tart fenn, de un. fitymakövek is ki- alakulnak. Az elhanyagolt eseteknek következménye a sokszorosan gyakrabban előforduló pénisz ill. fitymarák. Tehát a közösülés nehezítettségén túl, még életet veszélyeztető hatása is van. Gyógykezelés: A gyerekeknél észlelt szűkület az esetek döntő többségében nem fitymaszűkület, hanem un. celluláris adhesió, ez a bőr és a makk közötti tapadás, amit a szakember egy mozdulattal megold. A felnőttkori fitymaszűkület és gyulladás gyakran társul cukorbetegséghez. A megoldása műtéti, de halogatni nem érdemes, mert a kórházi befekvést nem igénylő, járóbetegként 20-30 perc alatt elvégezhető műtét sok kellemetlenségtől szabadítja meg az ettől szenvedő férfit.