Oldal tetejére
Erectör Clinic Uro-szexológiai Centrum

Miért menekülnek a feleségek a hálószobából?

Miért menekülnek a feleségek a hálószobából?
Szerintem mindenkinek van olyan férfi ismerőse, aki arra panaszkodik, hogy a felesége elhanyagolja szexuálisan. Bár nincsenek statisztikáim, de a fordított eset szerintem ritkább. A jelenségnek több oka is van, melyek kisebb-nagyobb mértékben össze is fonódhatnak. Vegyük sorra ezeket, és próbáljunk rájuk megoldásokat találni:

PÉNISZTOLVAJOKTÓL RETTEGNEK AFRIKÁBAN

PÉNISZTOLVAJOKTÓL RETTEGNEK AFRIKÁBAN
Louisa Lombard, a kaliforniai Berkeley Egyetem antropológusa biztosan meglepődött, amikor a Közép-afrikai Köztársaság egyik kis falujában találkozott két férfival, akik azt állították, hogy valaki ellopta a péniszüket.

Márpedig a nők az átlagos méretet szeretik

Márpedig a nők az átlagos méretet szeretik
Az 50 centis farkú férfi felkavarhatta a tudosókat (is), ugyanis ismét megkérdeztek pár nőt arról, milyen méretet tartanak tökéletesnek. Ez a kutatási téma a nők orgazmuskészsége mellett az egyik legnépszerűbb a szexológusok körében. A farokméretről készült legújabb kutatást a The Daily Beast jelentette meg, a vizsgálat Dr. Nicole Prause szexuál-pszichofiziológus nevéhez fűződik. Az érdekesség az, hogy míg korábban fotók aalpján választhattak a nők, most 3D nyomtatóval készült műbrokikból állapíthatták meg, milyen számukra a tökéletes farok: egyéjszakás szexre való és hosszú távú társnak való péniszeket is kellett választaniuk.

Fitymaszűkület

Fitymaszűkület (Phimosis) Most néhány részben beszéljünk a közösülést nehezítő, ill. lehetetlenné tevő tényezőkről. Ezek egyike a felnőttkori fitymaszűkület, ami lehet veleszületett és szerzett. Enyhébb esetben a bőr a makkról még visszahúzható, de igen feszes, és gyakran heges gyűrű szorítja el a makkot. Ez fájdalmas, gyakran a feszülés miatt a bőr elrepedezik, visszatérő gyulladások forrása. Ennél súlyosabb, amikor a bőr olyan szűk, hogy nem húzódik a makk mögé. Extrém esetben a tűszúrásnyira beszűkült bőr nyílásán a vizelet is nehezen távozik. A szűkület miatt a fityma alatt felgyülemlő váladék állandó gyulladást tart fenn, de un. fitymakövek is ki- alakulnak. Az elhanyagolt eseteknek következménye a sokszorosan gyakrabban előforduló pénisz ill. fitymarák. Tehát a közösülés nehezítettségén túl, még életet veszélyeztető hatása is van. Gyógykezelés: A gyerekeknél észlelt szűkület az esetek döntő többségében nem fitymaszűkület, hanem un. celluláris adhesió, ez a bőr és a makk közötti tapadás, amit a szakember egy mozdulattal megold. A felnőttkori fitymaszűkület és gyulladás gyakran társul cukorbetegséghez. A megoldása műtéti, de halogatni nem érdemes, mert a kórházi befekvést nem igénylő, járóbetegként 20-30 perc alatt elvégezhető műtét sok kellemetlenségtől szabadítja meg az ettől szenvedő férfit.